Wykonanie
Od kiedy odkryłam gotowe
ciasto francuskie wykorzystuję je bardzo często.. Możliwości jego zastosowania są bardzo szerokie ponieważ samo w sobie nie ma smaku i można je łączyć zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi składnikami. A danie z niego przygotowanie jest smaczne, efektowne i co ważne błyskawiczne..

składniki:płat
ciasta francuskiegoserek puszysty typu Almette lub Piątnica (tańsza), u mnie z
ziołami1 duży
pomidor1 upieczona
pierś z kurczaka1
jajkobazylia suszonaPierś kroimy w cienkie plasterki.
Pomidor myjemy, obieramy i kroimy w półplasterki.
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż krótszego
boku na paski i smarujemy
serkiem. Na to układamy plasterki
kurczaka i
pomidory. Zwijamy delikatnie w rulon, smarujemy roztrzepanym
jajkiem i posypujemy
bazylią.

Pieczemy ok. 15 min. w temperaturze 200 stopni.Smacznego:)