Składniki na ciastka:180 g margaryny1 jajko i 1 żółtko200 g cukru pudru2 łyżeczki cukru waniliowego350 g mąkiMasło utrzeć z cukrami, dodać pół mąki, jajka i następne pół mąki cały czas ucierając.Ciasto połączyć w jedną całość i wstawić do lodówki na 1-2 godziny.Po tym czasie ciasto wyjąć, wałkować na placek o grubości 2-3 mm i wycinać ciasteczka.Ułożyć na formie wyłożonej papierem i piec 15 minut w 160 stopniach w piekarniku z termoobiegiem. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.Składniki na lukier królewski:40-45 g białka200 g cukru pudruBiałko i cukier utrzeć na gładką masę. Lukier ucierać przez 10 minut na najmniejszych obrotach miksera.Do lukru można dodać kilka kropel soku z cytryny.Lukrem udekorować ciasteczka według własnego uznania.