Wykonanie
Witajcie! Zdecydowanie jestem miłośniczką zielonego pesto :D w różnych postaciach. Nie jeden Włoch skrzywiłby się widząc moje wariacje. Obecnie mamy czas
owoców, ale także świeżych warzyw. Warzyw sezonowych. I takim własnie jest
bób. Uwielbiam go, choć zapach przy gotowaniu nie jest zbyt przyjemny :D
Bób został z dnia poprzedniego, a na zimno już tak super nie smakuje. Dlatego właśnie powstało pesto.
Składniki:1/2 pęczka
pietruszki1 szklanka obranego
bobu2 łyżki pestek
słonecznika łuskanego1 łyżka
parmezanusólpieprzoliwamakaronWszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
Oliwę w
oliwek uzupełniamy tak, aby powstała kremowa masa, niezbyt gęsta.
Makaron gotujemy. Prosto, szybko i przyjemnie :D