Propozycja idealna dla niezdecydowanych... placki z cukinii czy placki ziemniaczane?... można połączyć obie opcje... ten pomysł podsunęła mi moja mama... od której jak już pewnie zauważyliście czerpię dużo inspiracji:-)Składniki:1 duża cukinia3 ziemniaki2 jajka3 czubate łyżki skrobi ziemniaczanejpęczek szczypiorkusól, pieprzolej do smażeniaWykonanie:Z cukinii wydrążamy środek (chyba że mamy kilka bardzo małych cukinii to pomijamy tą czynność)Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na sito i solimy (ja trzymałam tak cukinię ok. 40 min.). Dzięki temu placki są mniej wodniste.Ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach, następnie rękoma odciskamy z nich sok.Cukinię i ziemniaki mieszamy razem, następnie dodajemy pokrojony szczypiorek, jajka, sól, pieprz i skrobię ziemniaczaną.Na oleju smażymy nie duże placuszki.Smacznego