Wykonanie

Lekka, zdrowa i smaczna
sałatka. Zapewne jej smak i wygląd zaskoczy niejednego gościa. A do tego robi się ją w 15 min.:-) Czego chcieć więcej...Składniki na
sałatkę:1 op. mieszanki
sałat (ja wzięłam z
rukolą)1 dojrzałe
mango1 op.
szynki szwarcwaldzkiej1 łyżka białego
sezamu1 łyżka czarnego
sezamu2 garście
suszonej żurawiny (całej)Składniki na dresing:1 łyżka płynnego
miodu (najlepiej wielokwiatowego)3 łyżeczki
musztardy sarepskiej lub dijon2 łyżki
olejuszczypta
soliWykonanie:Oba rodzaje
sezamu mieszamy i prażymy na suchej patelni (aż nasionka zaczną lekko strzelać). Uważajmy aby nie spalić
sezamu.Na półmisek wysypujemy mieszankę
sałat. Następnie obieramy
mango ze skórki, kroimy w paski i dowolnie układamy na sałacie.Z
szynki robimy różyczki i również układamy na sałacie. Całość posypujemy
żurawiną i podprażonym
sezamemDresing: Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Tuż przed podaniem polewamy
sałatkę dresingiem.Smacznego
