Wykonanie

Przepis dostałam od sąsiadki, której oczywiście serdecznie dziękuję za tak proste i szybkie danie. Takie zapiekane bułeczki idealnie nadają się na imprezę lub tani szybki obiad. Sądzę, że przypadną do gustu nawet osobom nie lubiącym
wątróbki. Bułeczki można jeść bez żadnych dodatków lub z
ketchupem:-) U nas już przyjęły się na dobre w imprezowym repertuarze.Składniki:6-7
bułek np.
kajzerekok. 1 kg
wątróbki1
papryka2 duże
cebule150 g
żółtego sera (startego na grubych oczkach)1/4 kostki
masłaWykonanie:Ścinamy wierzch
bułek i wydrążamy środek, następnie wnętrze
bułek smarujemy
masłem (dość grubo)
Cebulę kroimy w piórka, zaś
paprykę i
cebulę w paseczki.
Cebulę i
paprykę podsmażamy do miękkości. Doprawiamy dość obficie
solą i
pieprzem. Następnie dodajemy
wątróbkę. Całość smażymy kilka minut (do chwili usmażenia
wątróbki - nie możemy smażyć zbyt długo bo
wątróbka stwardnieje)Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Do każdej
bułki nakładamy ciepły farsz i posypujemy
żółtym serem. Pieczemy do momentu, aż
ser się rozpuści, a
bułka będzie chrupiąca.Smacznego

