Wykonanie

Danie lekkie i proste do wykonaniaSkładniki (porcja dla 2 osób):2 duże pojedyncze
piersi kurczaka4
suszone pomidory w
oliwie2 garści
oliwek (ja użyłam czarnych ale mogą być zielone)4 plasterki
żółtego seraopakowanie
przyprawy Kamis do
rozmarynowego kurczakaopakowanie warzyw na patelnię
sól,
pieprzWykonanie:Każdą pierś kroimy wzdłuż tak aby powstały równe płaty. Po czym każdy płat rozbijamy (tak jak na kotlety
schabowe). Następnie solimy o obsypujemy
przyprawą rozmarynową w każdej strony.Na każdą tak przygotowaną pierś kładziemy plasterek
sera złożony na 4 części, łyżeczkę pokrojonych
oliwek i
suszonego pomidora (tak jak na zdjęciu poniżej), po czym zwijamy w roladkę i przekłuwamy wykałaczką, abyśmy
mieli pewność, że się nie rozejdzie.Tak przygotowane roladki dusimy na głębokiej patelni z odrobiną
wody po 10-15 min do roladek dodajemy warzywa na patelnię, dodając do nich
przyprawę rozmarynową, która zapewne nam została po przyprawianiu piersi. Całość dusimy do miękkości warzyw i doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.Jak warzywa będą miękkie to roladki również powinny być gotowe, ale najlepiej sprawdzić najgrubszą z nich nacinając ją nożem.Smacznego


