ßßß
Danie lekkie i proste do wykonaniaSkładniki (porcja dla 2 osób):2 duże pojedyncze piersi kurczaka4 suszone pomidory w oliwie2 garści oliwek (ja użyłam czarnych ale mogą być zielone)4 plasterki żółtego seraopakowanie przyprawy Kamis do rozmarynowego kurczakaopakowanie warzyw na patelnięsól, pieprzWykonanie:Każdą pierś kroimy wzdłuż tak aby powstały równe płaty. Po czym każdy płat rozbijamy (tak jak na kotlety schabowe). Następnie solimy o obsypujemy przyprawą rozmarynową w każdej strony.Na każdą tak przygotowaną pierś kładziemy plasterek sera złożony na 4 części, łyżeczkę pokrojonych oliwek i suszonego pomidora (tak jak na zdjęciu poniżej), po czym zwijamy w roladkę i przekłuwamy wykałaczką, abyśmy mieli pewność, że się nie rozejdzie.Tak przygotowane roladki dusimy na głębokiej patelni z odrobiną wody po 10-15 min do roladek dodajemy warzywa na patelnię, dodając do nich przyprawę rozmarynową, która zapewne nam została po przyprawianiu piersi. Całość dusimy do miękkości warzyw i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Jak warzywa będą miękkie to roladki również powinny być gotowe, ale najlepiej sprawdzić najgrubszą z nich nacinając ją nożem.Smacznego

