Przepis pochodzi z bloga "kwestia smaku". Ja dodatkowo polałam muffinki białą czekoladą i obtoczyła w wiórkach kokosowych. Z jednej porcji wychodzi 13-14 muffinek.Składniki:310 ml mleka1 i 1/4 łyżeczki miodu125 g cukru70 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 duże jaja dobrze roztrzepane230 g wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia muffinek (np. Kresto)150 g białej czekolady do polania muffinekDodatkowo:forma do muffinekpapilotki do muffinek (opcjonalnie)Wykonanie:Zagotować mleko z miodemWiórki, cukier, mąkę i proszek do pieczenia razem wymieszaćDodać jaja i mleko, wszystko razem wymieszać. Masę wyłożyć do formy na muffinki do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 25 min.Jak muffinki ostygną rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Każdą muffinkę obtaczamy w czekoladzie następnie w wiórkach kokosowychSmacznego