Ciasto nawiązuje do drinku Kameleon gdzie głównym składnikiem jest sok bananowy i Blue Curacao. Po dodaniu soku bananowegodrink z niebieskiego zmienia kolor na zielony. Takie ciasto (deser) najlepiej smakuje w letnie dni.Składniki:2 op. galaretkiwiniary Blue Curacao2 op. galaretkiwiniary Mojito2 op. galaretkiwiniaryPina Colada1 op. biszkoptów8 bananów (mocno dojrzałych)4 serki danio (150 g)woda100 ml mleka do nasączenia biszkoptówDodatkowo:tortownicaWykonanie:Biszkopty zanurzamy na chwile w mleku i układamy w tortownicyW oddzielnych naczyniach rozpuszczamy galaretki: do 2 galaretek Mojito oraz 2 Pina Colada dajemy po 310 ml wody, zaś 2 galaretki Blue Curacao rozpuszczamy w 375 ml wody. Galaretkę Blue Curacao można zrobić jak już galaretkiPina Colada i Mojito będą tężejące, wtedy nie musimy się martwić, że stężeje szybciej niż pozostałe.5 bananów miksujemy na gładką masę, po czym dodajemy do nich serki i dokładnie mieszamy. Całość dzielimy na pół i do jednej części dodajemy tężejącą galaretkęPina Colada zaś do drugiej tężejącą galaretkę Mojito.Na biszkopty najpierw wylewamy masę z galaretkamiPina Colada i wkładamy do lodówki na 15 min. Jak masa się lekko zetnie wylewamy na nią masę z galaretkami Mojito i również wkładamy do lodówki na 15 min.3 Banany kroimy w plastry i układamy na masie z Mojito, następnie wszystko zalewamy tężejącą galaretką Blue Curacao.Smacznego