Wykonanie
Oto mega szybki i smaczny deser. Jeśli przyrządzimy go w pucharkach, ładnie ozdobi nasz stół. Możemy także wylać masę do płaskiego naczynia i pokroić na wzór kupnego ptasiego mleczka. Możemy również oblać go
czekoladą. Deser ten powstał z myślą o konkursie na Durszlaku „Zaskocz wszystkich tropikalnymi
galaretkami Winiary”.

SKŁADNIKI2 puszka
mleka skondensowanego słodzonego lub niesłodzonego;1
galaretka Winiary pina colada;1
galaretka Winiary blue
curacao;1
galaretka Winiary pink margarita;1
galaretka Winiary mojito;
owoce.WYKONANIEKażda
galaretkę rozpuszczamy w połowie ilości podanej na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia. Pilnujemy, aby się nie zsiadła. Schłodzone
mleko (jak lubicie bardzo słodkie desery to użyjcie
mleka słodzonego) rozlewamy na 4 równe porcje. Każdą porcję
mleka miksujemy z każdym smakiem
galaretki. Układamy warstwami w pucharkach. Na wierzch układamy
owoce i kawałki wcześniej przygotowanych
galaretek pokrojonych w kostkę. Jeśli wytrzymacie to radzę odstawić na 2 godziny do lodówki, a jeśli nie to można jeść od razu po przygotowaniu.