Buraczkowe pesto?Niektórzy może powiedzą, że pesto przecież robi się z bazylii albo pomidorów, orzechów, oliwy z oliwek...Nie tylko. Dziś serwujemy Wam pomysł na pesto z pachnących buraków. Aromatyczne i niezapomniane w smaku.Zapraszamy!SKŁADNIKI:500 g makaronu spaghetti3 buraki2 ząbki czosnkugarść orzechów nerkowcapół szklanki startego serasól, pieprzoliwa z oliwekWYKONANIE:Buraki myjemy i gotujemy aż dobrze zmiękną.Makaron gotujemy w osolonej wodzie.A teraz gdy najważniejsze składniki są gotowe możemy szybko przyrządzi pesto. Nasze buraczane pesto jest niezwykle aromatyczne! Aż dziwne że takie szybkie!Buraki blendujemy razem z pozostałymi składnikami. Oliwą można regulować gęstość pesto.Pesto mieszamy z gorącym makaronem.Gotowe! Pachnie jak w kuchni u mamy!