Wykonanie
Od dziś propozycje lekkie, przygotowujemy się do lata!SKŁADNIKI NA CIASTO:2 szklanki
mąki1 szklanka
cukru200 gram startej
marchewki2-3 łyżeczki
proszku do pieczenia100 ml rozpuszczonego
masła1 szklanka
mleka1
jajkoSKŁADNIKI NA
SEREK:200 gram
serka mascarpone2 łyżki
śmietany2 łyżki
cukruWYKONANIE:Suche składniki mieszamy w jednej misce, mokre w drugiej, następnie łączymy i mieszamy łyżką. Nie musi być dokładnie. Muffinki lepiej rosną, gdy w cieście zostaną grudki. Pieczemy w specjalnej foremce albo w podwójnych papilotkach ok 20 min w temperaturze 180 st C.
Serek mieszamy ze
śmietaną, słodzimy do smaku.Gotowe!Ostudzone muffinki polewamy
serkiem i zjadamy!
Smacznego!