Wykonanie
Zdrowsza a jak dla mnie nawet smaczniejsza wersja mielonego:)

SKŁADNIKI:350g surowego
łososiaświeży szpinak3
jajkafasolka szparagowamasłosól,
pieprz,
papryka, 2 ząbki
czosnku,
bułka tarta, ulubione
zioła
Łososia umyć, usunąć skórkę i rozdrobnić widelcem.
Szpinak opłukać, włożyć na patelnię i podgrzewać przez około 1 minutę aż zwiędnie, dodać wyciśnięte 2 ząbki
czosnku. Zdjąć z patelni i odcisnąć. Drobno posiekać i dodać do miski z
łososiem.

Wszystko doprawić
solą i
pieprzem, dodać
jajko,
zioła. Wymieszać, uformować 4 kotleciki i ułożyć je na papierze do pieczenia.

Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez około 20 minut, następnie przez kolejne 5 nastawić piekarnik na grill i zarumienić kotleciki z wierzchu.

Podawać z jakiem sadzonym i
fasolką szparagową.

Smacznego !!!