Lekki i zdrowy wiosenny obiadekSKŁADNIKI:pęczek zielonych szparagów2 filety z łososia ze skórkąsos serowy (z serków topionych, śmietany)korbacz (oscypek - makaron)sól, pieprz, cytrynaSzparagi umyć i odciąć zdrewniałe końcówki. Gotować na parze około 10 minut. Zahartować w zimnej wodzie.Łososia podobnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. gotować na parze również około 10-15 minut, w zależności od grubości ryby.Najprostszy sosik serowy: serek topiony rozpuścić wraz z śmietaną, gotować na wolnym ogniu aż się roztopi.Ja połączyłam szparagi w tratwę za pomocą korbaczy przywiezionym z naszych tatr, od prawdziwych górali. Serki smakują wyśmienicie w tym zestawieniu.Smacznego !!!