Wykonanie
Co zrobić z zamrożonym farszem
grzybowym po uszkach wigilijnych?

SKŁADNIKI:5 plastrów
schabufarsz
grzybowy (
grzyby,
cebula pietruszka)
kasza pęczak
sól,
pieprz,
majeranek,
rozmaryn,
lubczyk
Umyte kotlety wieprzowe rozbić na cienkie płaty. Posolić popieprzyć i ułożyć je w taki sposób by utworzyły prostokątna płaszczyznę.

Nałożyć farsz i zrolować. Ja takie rolady dla bezpieczeństwa zawsze owijam nitką.Obsmażyć z każdej strony do osiągnięcia rumianego koloru. Zalać
wodą i dodać ulubione
przyprawy. Dusić pod przykryciem minimum 40 minut,aż
mięsko będzie miękkie.

Roladę kroimy na 1-1 , 5 cm plastry.Pęczak gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Cale danie polewamy sosikiem.

Pysznie wyszło :)