Wykonanie
Budowa tego warzywa zainspirowała mnie to zrobienia tego dania :)

SKŁADNIKI:2
poryłosoś świeżyser typu greckiego
groszek zielony ( mogą być
kapary)
czerwona paprykasól,
pieprzbiałe winobulion warzywny
Umytego
łososia podgotować na parze. Rozdrobnić w misce dodać
ser,
paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz
zielony groszek. Doprawić i dobrze wymieszać.

Białą część
pora podzielić na odpowiednią długość (jak
cannelloni). Zblanszować. Pełne rurki
pora, wydrążyć tak była możliwość ich faszerowania, o minimalnej podwójnej warstwie ścianek.Nafaszerować dość szczelnie.

Wypełnione
pory umieścić w naczyniu żaroodpornym, zalać
bulionem warzywnym z
białego wina.Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 20 minut. Na ostatnie 5 minut można zmienić na grill by przyrumienić potrawę.

Wyszło przepysznie i zdrowo !!Taka podpowiedź już po wykonaniu: było mi ciężko podzielić
pora po zblanszowaniu na rurki. Następnym razem spróbuję to zrobić w odwrotnej kolejności.