Wykonanie
Kolejne wyzwanie za nami :D

SKŁADNIKI:1kg piersi z gęsikilka ziemniaczków1
porśmietana2 ząbki
czosnkuoliwasól,
pieprz,
majeranek,
pieprz ziołowy,
lubczyk
Pierś gęsią myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nakrawamy skórkęZ podanych składników przygotowujemy marynatę.
Czosnek przeciskamy przez praskę, ucieramy z łyżką
soli oraz suszonymi i świeżymi posiekanymi.Zamarynowana pierś pozostawić na kilka godzin w lodówce.Włożyć do teflonowego rondla skórą do dołu i smażyć na średnim ogniu bez dodawania tłuszczu. Skóra będzie się wytapiać i nic się nie przypali. Gdy skóra będzie już wyraźnie zrumieniona, obracamy
mięso na drugą stronę i smażymy jeszcze 3-5 minut.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20-30 min w piekarniku nastawionym na 160-180 stopni..

i tak z 1kg piersi wyszły 2 małe kawałki
mięsa gęsiego:)

Całość podana z przepyszną surówka z
pora i pieczonymi ziemniaczkami.

Smacznego!!!