Pierwsze kurki w tym roku, jakoś mi się wydaje, że za wcześnie ale nie mogłam oprzeć się pokusie i je kupiłam.SKŁADNIKI:1 op. gotowego ciasta francuskiego250g kurek200g sera białego1 cebula2 łyżki śmietany1 jajkonatka pietruszkisól, pieprzPokrojoną cebulkę zeszklić na oliwie, następnie dodać oczyszczone kurki i dusić przez 10 min a następnie dodać posiekaną pietruszkę.Odstawić do ostygnięcia, dodać 2 łyżki śmietany, doprawić solą i pieprzem. Dodać pokruszony biały ser i jajko. Dobrze wymieszać.Ciasto francuskie dociąć do foremki pozostałe paski pozostawić do dekoracji. Na ciasto nałożyć farsz, wyrównać. Ozdobić wierzch tarty pozostałym ciastem.Piec przez 30 min w temperaturze 220 stopni.Zjadać delikatnie ostygniętą.Smacznego:)