Wykonanie
Żegnamy zimę !!!W nagrodę za dzielne przedświąteczne mycie
okiem i pranie firanekUpiekłam Tartę z
budyniem i
truskawkami :DDo tego Perła Winter (nasza marzanna) i zielony Redds :)

SKŁADNIKI:200 g
mąki tortowej100g
margaryny1
żółtko1 opakowanie
cukru waniliowego2 łyżki
wody1
budyń waniliowy1
budyń czekoladowykilka
truskawek
Z
mąki,
cukru, 100 g
masła,
żółtka,
Cukru wanilinowego, 2 łyżek zimnej
wody i
soli zagnieć ciast. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na pół godziny do lodówki. Nagrzać piekarnik do 180º. Po tym czasie formę do tarty wyłożyć do niej rozwałkowane ciasto i nakłuć w kilku miejscach widelcem.

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piecz 25 minut, a następnie odstawić do ostudzenia.W tym czasie robimy
budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu (zmniejszyć ilość
mleka o ok 100ml).
Budyń ułożyć warstwami na tarcie a na to pokrojone w paski
truskawki. Pozostawić w lodówce na minimum 30 minut.

Pyszny deserek na początek wiosny :D