Wykonanie
            Grzechem byłoby niewykorzystanie 
jagód, które pojawiły się już w lesie :)My uwielbiamy 
jagody - w każdej postaci.Dziś polecamy jagodzianki !SkładnikiCiasto:- 2 szklanki 
mąki- 50g 
margaryny- 2 
jajka- 1/2 szklanki 
mleka- 30g 
drożdży- 
cukier waniliowy- 150g 
cukru- szczypta 
soliNadzienie:- 3 szklanki 
jagód- łyżka 
mąki- 3 łyżki 
cukruKruszonka :- 200g 
mąki- 100g 
masła- 100g 
cukruSposób przygotowaniaCiasto: W pierwszej kolejności musimy przygotować rozczyn. W miseczce kruszymy 
drożdże,dodajemy jedną łyżkę 
mąki i jedną łyżkę 
cukru, następnie dolewamy odrobinę ciepłego 
mleka.Kiedy rozczyn jest gotowy dodajemy do niego resztę 
mąki, 
mleka, 
cukru, roztopioną i ostudzoną 
margarynę, 1 całe 
jajko i 
żółtko ( 
białko zostawiamy do posmarowaniajagodzianek ).Całość zagniatamy, aby ciasto odchodziło od ręki i było puszyste, w razie potrzeby można dodać więcej 
mąki.Ciasto odstawiamy na 50 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Nadzienie : 
Jagody mieszamy z 
cukrem i 
mąką.Kruszonka : Łączymy 
masło, 
mąkę i 
cukier, aby otrzymać posypkę.Kiedy ciasto jest gotowe rwiemy po kawałeczku nadziewając bułeczkę 
jagodami. Wykładamy je na blachę, smarujemy 
białkiem i posypujemy naszą kruszonką.Gdy wszystko jest już gotowe - pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok 20 minut.


Wierzcie Nam, smakują wyśmienicie !

E.O