Wykonanie
Oj... dzisiaj bezalkoholowo. Wiem co myślicie - nie, nie mam kaca po muffinkach ;)Ta
sałatka idealnie sprawdzała się w gościach jak i na wszelakich imprezach ;)Miał być dzisiaj trochę inny wpis, niestety mały chochlik pokrzyżował mi
plany. Wybaczycie :)?Składniki:
0,5 k
pieczarek (najlepiej małych)puszka
groszku konserwowegook 100 g
zółtego sera ( j a używam radamera)
szczypiorek z
dymkisół/pi eprz do smak u2 łyżki
majonezułyżeczka
soku z cytryny (opcjonalnie)łyżeczka
oliwy do smażenia
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy patelnię z łyżką
oliwy, wrzucamy
pieczarki. Musimy odparować całą
wodę z patelni, a następnie zrumienić
grzyby.W tzw
między czasie kroimy
ser w małą kostkę i
szczypiorek, wrzucamy do miski.Gdy
pieczarki będą gotowe, zostawiamy je do ostygnięcia na patelni. Dopiero gdy będą letnie dodajemy do
groszku, gdyż inaczej, elementy zielone stracą kolor ;). Dodajemy
przyprawy, wszytko mieszamy i voila!smacznego ;)