Wykonanie
Niestety przepis na świąteczne jajeczka zamieszczam dopiero dzisiaj, ale może komuś przyda się nie tylko od święta.A jak nie, to będzie jak znalazł na przyszły rok ;)
Składniki:10
jajek ugotowanych na twardo0,4 kg
pieczarekszczypiorek z
dymki3 łyżki
majonezusól/pieprz do smakuew. drobno posiekane
chiliłyżeczka
oliwy do smażeniaUgotowane i ostudzone
jajka obieramy, kroimy na połówki.Oddzielamy
żółtka do większej miski.
Pieczarki dokładni myjemy i kroimy na drobniutkie kawałeczki. Wrzucamy je na rozgrzaną patelnię z łyżką
oliwy i smażymy na rumiano.Ostudzone
pieczarki, dorzucamy do
żółtek, dodajemy
szczypiorek i
przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Małą łyżeczką napełniamy,
białka masą
pieczarkową. Posypujemy resztką
szczypiorku dla ozdoby lub dla odważniejszych odrobiną posiekanego
chilli.Smacznego
jajka ;)!