ßßß
Składniki :ciastojedno opakowanie gotowego ciasta francuskiegojedno białko jajka do posmarowaniafarsz 1opakowanie szpinaku1 ząbek czosnkuopakowanie sera fetafarsz 2opakowanie pesto rosso200 g białej rybycebulka dymkaNa blacie rozkładamy ciasto francuskie i rozcinamy wzdłuż na dwie równe części.Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju/oliwy wrzucamy szpinak z posiekanym czosnkiem i smażymy do momentu odparowania wody ( w przypadku świeżego szpinaku, najlepiej będzie posiekać liście na małe kawałeczki przed smażeniem ).Gotowy szpinak wykładamy na jedną z połówek ciasta tworząc ok 3 cm pas po środku, na to układamy pokrojony w plasterki ser feta.Na rozgrzaną patelnie wrzucamy teraz rybę z drobno posiekaną cebulką, smażymy do momentu, aż ryba delikatnie się zrumieni. W między czasie na drugiej połowie (podobnie jak ze szpinakiem) wykładamy pesto. Gdy ryba będzie gotowa, wykładamy na środek ciasta.Obydwie połówki delikatnie zawijamy, tak aby na wierzchu, końcówki ciasta zachodziły na siebie.Tak przygotowane rolady ;) tniemy na mniejsze kawałki. Smarujemy po wierzchu białkiem jajka, dla lepszego koloru.Następnie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (zgodnie z instrukcją na cieście, lub przy 200 st ok 15-25 min).Nic prostszego :) smacznego !