Wykonanie
Zgodnie z zasadą, że najprostsze rzeczy smakują najlepiej...nocna rozmowa przypomniała mi, że w lodówce mam dwa słoiki
suszonych pomidorów w
oleju (nie mam pojęcia
czemu dwa...). Do tego jeszcze
czosnek,
olej orzechowy, i idealny szybki obiad gotowy. Porcja dla jednej osoby.Składniki:2-3
suszone pomidory w
olejuZąbek
czosnkuOlej orzechowy (można zastąpić
oliwą z oliwek, ale dość mocno zmieni to smak)1/4 paczki spaghettiKoszt: 4złCzas wykonania: superszybkiWykonanie:Wrzucamy
makaron do gotującej się, osolonej
wody. Wyjmujemy ze słoika
pomidory, lekko odsączamy na papierowej ściereczce (niekoniecznie, ale moje były mocno tłuste). Siekamy na drobne kawałki, wrzucamy na patelnię. Siekamy ząbek
czosnku, dorzucamy do
pomidorów. Podgrzewamy wszystko przez chwilę, aż
czosnek zacznie pachnieć. Dodajemy kilka kropel
oleju orzechowego (lub
oliwy z oliwek), odcedzamy
makaron, mieszamy, wsuwamy.