Wykonanie
Pyszny, sycący i zdrowy obiad.
Łosoś z warzywami gotowany na parze, do tego delikatny
sos chrzanowo -
koperkowy. Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
Potrzebujemy:- dwa kawałki
łososia- paczka
warzyw mrożonych- świeży
koperek- 2 łyżeczki
chrzanu- łyżka
majonezu- 3 łyżki gęstego
jogurtu naturalnego-
cytryna-
sól i
pieprz1. Kawałki
łososia skrapiamy
sokiem z cytryny, posypujemy
koperkiem,
solą oraz
pieprzem. Można przygotować wcześniej i schować do lodówki.2.
Warzywa mrożone polewamy gorącą
wodą a następnie gotujemy je na parze do uzyskania odpowiedniej miękkości.3. Przygotowujemy sos: mieszamy
majonez,
jogurt,
chrzan i
koperek, dosalamy do smaku.4. Kiedy warzywa będą gotowe, wyciągamy je, układamy na talerze i gotujemy
łososia na parze, trwa to dosłownie kilka minut.5. Całość podajemy z
sosem chrzanowym.