Wykonanie
            Strasznie zasmakowały mi kruche maślane 
ciasteczka, o których 
pisałam wcześniej. Postanowiłam zrobić z tego samego przepisu foremki babeczkowe i wypełnić je kremem. Wiem że nie jest to przepis stricte na babeczki ale i tak się sprawdził, a smak 
maślanych ciasteczek pozostał, a o to mi chodziło.150g 
masła300g 
mąki50g przesianego 
cukru pudruopakowanie 
cukru wanilinowego (16g) - ja dałam łyżkę 
cukru waniliowego własnej roboty2 płaskie łyżeczki 
proszku do pieczenia1 
jajko
Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Uformować w kulę i schować do lodówki na minimum 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy, wycinamy dosyć duże kółka. ja piekłam je w formie od muffinek, bo foremek babeczkowych nie posiadam :) Oczywiście ciasto odrobinę się 
kurczy, tzn miseczki są mniejsze niż z ciasta surowego, ale chciałam zachować cudowny smak tych 
ciasteczek. Upieczone przez max 10 minut w 180 stopniach foremki napełniłam kremem karpatkowym i 
owocami. Mniam