Wykonanie
Idąc za
kurczakowym ciosem, dzisiaj na obiad też
drób.Miałam chwilę więcej na przygotowanie do Bartek z Tata na kontroli u lekarza byli (dziecko z tego na co było leczone, wyleczone, ale przyplątało się zapalenie spojówek!!! Skąd???? Jak Bąbel siedział w domu półtora tygodnia?!?!?! No ja się pytam skąd!?!?!?!).

Wracając do tematupodwójna
pierś kurczaka (na 2 osoby)2 plastry
żółtego sera4 łyżeczki
żurawinyćwiartka
gruszki2 duże plastry
szynki najlepiej prawdziwej wiejskiej bez chemii
oliwasól
W piersiach robimy kieszonki, solimy, wkładamy po 2 łyżeczki
żurawiny, kawałek
gruszki i
serka. W naczyniu do zapiekania kapiemy
oliwą i układamy piersi. Na wierzchu kładziemy plastry
szynki tak żeby przykryły całość i skrapiamy
oliwą. Pieczmy około pół godzinki w 180 stopniach.Pyszności, zapach boski, sosik cudny :)