ßßß
Cookit - przepis na Zupa szczawiowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa szczawiowa
Składniki
Bulion warzywny
Koperek
Sól
Pieprz
Magi
Jogurt naturalny
Ser topiony
Mąka
Jajko
Wykonanie
SKŁADNIKI:ok 150-200g liści szczawiu2L.
bulionu warzywnego
3łyżki posiekanego
koperku
sól
,
pieprz
,
magi
jogurt naturalny
3
serki topione
trójkaciki
mąka
ugotowane na twardo
jajka
szczaw
wrzucamy do wrzątku i po 1 min go wyciągamy. odstawiamy żeby wystygł i siekamy razem z
koperkiem
.
bulion
doprowadzić do wrzenia,dodajemy
szczaw
i
koperek
,zmniejszamy ogień.doprawić do smaku,gotować ok. 20 min. odlać toche
wywaru
dodajemy do niego troche
maki
,
serki topione
,i
jogurt naturalny
,mieszamy blenderem.dodajemy do zupy mieszamy.podajemy z ugotowanym i przekrojonym na pół
jajkiem
i posypać
koperkiem
.
Źródło:
http://kulinaria-margo.blogspot.com/2014/05/szczawiowa.html
Przepisy powiązane
Kluski francuskie smażone.
Kluski francuskie smażone.
Kluski francuskie smażone.
Kluski francuskie smażone.
Kluski francuskie smażone.
Składniki powiązane (0)