ßßß
Składniki:pieczony schabziemniaki z wczoraj - albo po prostu ugotowane w kawałkachcebulasól, pieprz, zioła do smakumusztarda z gorczycąpomidorki koktajloweolej rzepakowyPrzygotowanie:Zarówno schab jak i ziemniaki miałam. Upieczony schab pokroiłam na około 1 centymetrowe kawałki. Na dużą patelnię wlałam nieco oleju rzepakowego, ułożyłam schab, dodałam pokrojoną w kawałki cebulę, 2 łyżki musztardy z gorczycą, podlałam niewielką ilością wody i dusiłam. Dodałam też pomidorki koktajlowe i nieco ziół. Mieszałam i podgrzewałam. W tym czasie w piekarniku piekły się ugotowane ziemniaki. Około 30 minut.
I w zasadzie gotowe. Ziemniaki były chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. A schab na szczęście nie był suchy! Z pomidorków, musztardy i wody powstało coś a'la sos.
Bardzo smaczne i wg mnie ładnie wyglądało na talerzu.
Smacznego!