Wykonanie
Witajcie,Jest to tak zwany obiad z tego, co jest. Bo
schab miałam upieczony już wcześniej, a w wersji standardowej już się przejadł.
Ziemniaki natomiast zostały z poprzedniego dnia. Zastanawiałam się nad kotlecikami z
tuńczykiem, w których skład wchodzą również
ziemniaki, ale skończyło się na propozycji obiadowej -
schab z
ziemniakami.Niby proste, a jednak inne. Było smaczne. Zapraszam.

Składniki:pieczony
schabziemniaki z wczoraj - albo po prostu ugotowane w kawałkach
cebulasól,
pieprz,
zioła do smaku
musztarda z
gorczycąpomidorki koktajlowe
olej rzepakowyPrzygotowanie:Zarówno
schab jak i
ziemniaki miałam. Upieczony
schab pokroiłam na około 1 centymetrowe kawałki. Na dużą patelnię wlałam nieco
oleju rzepakowego, ułożyłam
schab, dodałam pokrojoną w kawałki
cebulę, 2 łyżki
musztardy z
gorczycą, podlałam niewielką ilością
wody i dusiłam. Dodałam też
pomidorki koktajlowe i nieco
ziół. Mieszałam i podgrzewałam. W tym czasie w piekarniku piekły się ugotowane
ziemniaki. Około 30 minut.

I w zasadzie gotowe.
Ziemniaki były chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. A
schab na szczęście nie był suchy! Z
pomidorków,
musztardy i
wody powstało coś a'la sos.

Bardzo smaczne i wg mnie ładnie wyglądało na talerzu.

Smacznego!