ßßß
Składniki:kasza gryczana (ugotowałam w woreczku, ale do pracy zabieram 4 łyżki ugotowanej kaszy)brukselka i fasolka szparagowa (u mnie z mrożonki)pierś z kurczaka (wielkość mojego kawałka mniej więcej jak dłoń)olej rzepakowysól, pieprz, przyprawy do kurczaka do smakuPrzygotowanie:Pierś kurczaka kroję na kawałki, obtaczam w ulubionych przyprawach i smażę na rozgrzanym oleju rzepakowym. Kurczaka można też upiec albo grillować.Nastawiam wodę na warzywa, solę. Do gotującej się wrzucam najpierw brukselkę, a po 2 minutach dokładam fasolkę. Po 12 minutach od wrzucenia brukselki mam gotowe, ugotowane al dente warzywa.Kaszę gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu.Po przygotowaniu wszystkich składników umieszczam w pojemniku, który gotowy jest do zabrania do pracy :)

Ostatnio polubiłam się z pojemnikami, które można podgrzewać w mikrofalówce i wyglądają jak talerze. Mam większy (na zdjęciu) i mniejszy. Przyznam, że takie pojemniki są bardzo wygodne, bo w pracowej kuchni nie muszę wyszukiwać czystego talerza :)Jak z Waszymi posiłkami w pracy? Co najczęściej ze sobą zabieracie na obiad do pracy?Smacznego!