ßßß
Składniki (na dwie porcje):łosoś wędzony - 200gczerwona cebula - 1/2 średniejczarne oliwki - 10 sztukkiszony ogórek - 3 sztukisuszone pomidory - 6 sztukkapary - 2 łyżeczkimusztarda dijon - 2-3 łyżeczki
Ilość składników zależy od ilości porcji. U mnie była to testowa potrawa przyrządzona dla dwóch osób.Przyrządzenie:Wszystkie składniki należy bardzo drobno pokroić. Nie dodawałam już żadnych przypraw, a jedynie ułożyłam je w ringu. Przycisnęłam i zdjęłam. Wyszło ładnie.
Jak nie macie ringa, można ułożyć wszystko w filiżance, którą wcześniej delikatnie wysmarujcie oliwą. Po ułożeniu i dociśnięciu wszystkich składników, trzeba odwrócić filiżankę i zrobić babkę :)A już samo jedzenie :) Otóż wymieszałam wszystko, dodając musztardy dijon. Podałam z tostem. Pycha!
Polecam wszystkim na spróbowanie. Najwięcej czasu zajmuje krojenie składników, reszta to już cała przyjemność.Pozdrawiam już w zasadzie świątecznie i wracam do robienia śledzi. W tym roku standardowo dwa rodzaje: w occie i z rodzynkami. Przepisy podawałam, ale są TUTAJ wraz z innymi świątecznymi propozycjami.Smacznego!