ßßß
Składniki:2 łyżki płatków jaglanych2 łyżki płatków orkiszowych1 szklanka mleka 2%1 łyżeczka brązowego cukru4 mrożone truskawki1/2 bananaowoce granatu z 1/2 owocugarść orzechów włoskichPrzygotowanie:Płatki zalałam mlekiem, dodałam mrożone truskawki i cukier. Całość gotowałam na malutkim ogniu, co jakiś czas mieszając.Po kilku minutach (3-5) wyłożyłam do miseczki, dodając pokrojonego banana, owoce granatu oraz orzechy. Truskawki nadały delikatnie różowego koloru mojej owsiance. Całość bardzo dobra, bardzo zdrowa, idealna na taki dzień jak dziś.
W tygodniu nie mam czasu na ciepłe śniadania, z reguły wybieram koktajl (owoce+jogurt) z płatkami. Ale w weekendy lubię zaszaleć i na śniadanie zjeść coś innego niż zwykle.
Takie kombinacje owsianki robiłam już kilka razy. Kiedyś dodawałam też kakao, dla koloru i smaku. W sumie składniki mojej owsianki zależne są od tego, co akurat mam w domu.Moje śniadanie było pyszne :) Czy Wy również "szalejecie" ze śniadaniami?Smacznego!