Wykonanie
Uwielbiam weekendy! A w takie mroźne dni jak dzisiaj na śniadanie idealne jest podanie czegoś ciepłego: zupa
mleczna lub owsianka.U mnie zawitała owsianka . Oczywiście tylko z nazwy, bo moja nie z
płatków owsianych, a jaglanych i orkiszowych. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka minut, a przyjemność jedzenia i tego smaku zostanie z
Wami na dłużej :)Zapraszam!
Składniki:2 łyżki
płatków jaglanych2 łyżki
płatków orkiszowych1 szklanka
mleka 2%1 łyżeczka
brązowego cukru4
mrożone truskawki1/2
bananaowoce granatu z 1/2
owocugarść
orzechów włoskichPrzygotowanie:
Płatki zalałam
mlekiem, dodałam
mrożone truskawki i
cukier. Całość gotowałam na malutkim ogniu, co jakiś czas mieszając.Po kilku minutach (3-5) wyłożyłam do miseczki, dodając pokrojonego
banana,
owoce granatu oraz
orzechy.
Truskawki nadały delikatnie różowego koloru mojej owsiance. Całość bardzo dobra, bardzo zdrowa, idealna na taki dzień jak dziś.
W tygodniu nie mam czasu na ciepłe śniadania, z reguły wybieram koktajl (owoce+jogurt) z
płatkami. Ale w weekendy lubię zaszaleć i na śniadanie zjeść coś innego niż zwykle.
Takie kombinacje owsianki robiłam już kilka
razy. Kiedyś dodawałam też
kakao, dla koloru i smaku. W
sumie składniki mojej owsianki zależne są od tego, co akurat mam w domu.Moje śniadanie było pyszne :) Czy Wy również "szalejecie" ze śniadaniami?Smacznego!