Wykonanie
Poniżej kolejna propozycja na faszerowane
jajko, ostatnio pokazywałam Wam
jajo faszerowane
łososiem TUTAJTym razem
jajo faszerowane
szynką,
serkiem typu almette z
ziołami,
szalotką,
rzeżuchą,
kaparami i
żółtkiem.Poniżej foto, a pod zdjęciem składniki na prosty i szybki przepis:Składniki na 8 połówek:4
jajka ugotowane na twardo5 plasterków
szynkikilka
kaparów1
szalotka3 łyżki
serka typu almette z
ziołamirzeżucha,
przyprawy do smakuPrzygotowanie:gotujemy
jajka na twardo w tym czasie przygotowujemy nasz farsz: kroimy bardzo drobno:
szalotkę i
kapary,
szynkę kroimy w drobną kostkę, wszystko dodajemy do miseczkinastępnie dodajemy
rzeżuchę,
przyprawy (
sól,
pieprz obowiązkowo) i
serek typu almettenastępnie obieramy nasze
jajka i wyjmujemy z nich
żółtko, które dodajemy do naszego farszuproponuję wykroić z
jajka nieco więcej niż samo
żółtko, będzie więcej miejsca na farsz, wykrojone
białko, dodajemy również do farszu (ja robiłam to łyżeczką)mieszamy wszystko dokładnie, próbujemy i jak trzeba przyprawiamywypełniamy połówki
jajek, posypujemy
rzeżuchąCałość gotowa. Jest to propozycja na inne niż polane
majonezem jajo na twardo. Przepis możecie wykorzystać podczas zbliżających się Świąt, bądź jako przystawka na co dzień.Smacznego!

