SKŁADNIKI- 2 opakowania udzica- 2 paczki ryżu- włoszczyzna w paski kroimy sami lub kupujemy gotową- delikat czerwony- pieprz mielony kolorowy- olej do smażenia- 2 ząbki czosnku- imbir- szczypta cary- vegetta do smaku- kostka rosołowaWYKONANIEMyjemy udziec nacieramy go delikatem ,czosnkiem świeżo wyciśniętym oprószamy pieprzem i wstawiamy do lodówki na 2 godzinki .Jak udziec przejdzie przyprawami smażymy go na gorącym tłuszczu na złoty kolor następnie dusimy go w garnku aż będzie miękki .Ryż gotujemy w kostce rosołowej z odrobina pieprzu 10 minut na wolnym ogniu.następnie wyjmujemy go z torebek wysypujemy na patelnie dodajemy mieszankę warzywną doprawiamy cary imbiremvegetą i pieprzem podlewamy wodą i dusimy wszystko razem .Tak przygotowany ryż wkładamy do naczynia żaroodpornego układamy na nim udziec i w każdej chwili danie możemy podgrzać w piekarniku i podać na stół .