ßßß Cookit - przepis na KALAFIOR NADZIEWANY MIĘSEM.

KALAFIOR NADZIEWANY MIĘSEM.

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI :
- 1 kalafior
- paczka mięsa mielonego wieprzowego
- cebula
- jarzynka
- pieprz mielony
- 1 jajko
- czerstwa bułka
- papryka słodka
- 3 łyżki stołowe masła prawdziwego
- bułka tarta
WYKONANIE:
Gotujemy kalafior w kostce rosołowej musimy uważać żeby się nie rozgotował ponieważ będziemy różyczki lekko rozchylać i nadziewać przygotowanym mięsem mielonym .Mięso rozrabiamy jak na mielone nadziewamy kalafior od góry i od dołu na wierzch posypujemy papryką słodką solą i pieprzem.Zawijamy w rękaw foliowy i wstawiamy do lodówki na 2 godzinki .Mięsny kalafior zapiekamy w piekarniku około 30-40 minut w temperaturze 150 stopni tak ,żeby mięso nam się przepiekło jak kalafior będzie gotowy rozcinamy folie wyjmujemy kalafior na półmisek. Na patelni roztapiamy masło wsypujemy bułkę tartą i robimy zasmażkę która polewamy kalafior na wierchu.
Źródło:http://kulinarnemarzenia.blogspot.com/2014/08/kalafior-nadziewany-miesem.html