ßßß Cookit - przepis na SZNYCEL Z INDYKA DUSZONY W MIODZIE W TOWARZYSTWIE WARZYW.

SZNYCEL Z INDYKA DUSZONY W MIODZIE W TOWARZYSTWIE WARZYW.

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI :
-2 kawałki indyka
-kostka rosołowa
-pieprz
-1 stołowa łyżka miodu
-ugotowany kalafior
-ugotowana fasolka
-bakłażan w plastrach
(bakłażan wcześniej kroimy w plastry i go solimy jest wtedy miękki szybciej się podsmaży)
WYKONANIE SZNYCLA (bez tłuszczu)
Kostkę rosołową rozrabiamy w 1 szklance wody
wlewamy na patelnie i układamy sznycel wolniutko dusimy przekręcając go co chwila jak bulion zbyt szybko wyparuje dolewamy wody i doprawiamy odrobią soli i pieprzu ,Gdy mięso będzie miękkie wkładamy łyżkę miodu ,miód nada nam smaku i koloru i tak oto uporaliśmy się z indykiem.
Przechodzimy do bakłażana na patelni pozostał smaczny sos z miodem kładziemy na niego plastry bakłażana i obsmażamy można dosolić wedle potrzeby ,tak samo postępujemy z wcześniej ugotowanym kalafiorem polewamy go odrobiną sosu z miodem ma wtedy ładny kolor a my unikamy tuczącej panierki z bułką .ja jeszcze dodałam kilka fasolek by dopełniło nasz talerz ,można się najeść .
Źródło:http://kulinarnemarzenia.blogspot.com/2014/07/sznycel-z-indyka-duszony-w-miodzie-w.html