Wykonanie

SKŁADNIKI :-2 kawałki
indyka-
kostka rosołowa-
pieprz
-1 stołowa łyżka
miodu-ugotowany
kalafior-ugotowana
fasolka-
bakłażan w plastrach(
bakłażan wcześniej kroimy w plastry i go solimy jest wtedy miękki szybciej się podsmaży)WYKONANIE SZNYCLA (bez tłuszczu)
Kostkę rosołową rozrabiamy w 1 szklance
wodywlewamy na patelnie i układamy sznycel wolniutko dusimy przekręcając go co chwila jak
bulion zbyt szybko wyparuje dolewamy
wody i doprawiamy odrobią
soli i
pieprzu ,Gdy
mięso będzie miękkie wkładamy łyżkę
miodu ,
miód nada nam smaku i koloru i tak oto uporaliśmy się z
indykiem.Przechodzimy do
bakłażana na patelni pozostał smaczny sos z
miodem kładziemy na niego plastry
bakłażana i obsmażamy można dosolić wedle potrzeby ,tak samo postępujemy z wcześniej ugotowanym
kalafiorem polewamy go odrobiną sosu z
miodem ma wtedy ładny kolor a my unikamy tuczącej panierki z
bułką .ja jeszcze dodałam kilka
fasolek by dopełniło nasz talerz ,można się najeść .