ßßß
Cookit - przepis na Mintaj w chrupiącej panierce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mintaj w chrupiącej panierce
Składniki
Mintaj
Słonecznik
Chili
Cytryna
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Płatki owsiane
Musztarda
Wykonanie
Dzisiaj na obiad
mintaj
. Tradycyjna panierkę z
bułki tartej
postanowiłam zastąpić
płatkami owsianymi
i odrobiną
musztardy
.4 kawałki
mintaja
(po 100 g)3 garście
płatków owsianych
1 garść pestek
słonecznika
1/2
papryczki chili
musztarda
1
cytryna
sól
,
pieprz
oliwa
Filety z
mintaja
należy skropić
cytryną
oraz przyprawić
solą
i
pieprzem
.
Płatki owsiane
mieszamy z
pestkami słonecznika
i drobno posiekaną
papryczką chili
oraz z niewielką ilością
oliwy
. Na każdym kawałku
ryby
rozprowadzamy odrobinę
musztardy
, następnie posypujemy
płatkami owsianymi
, skrapiamy
oliwą
i delikatnie dociskamy.Filety smażymy na patelni, aż panierka stanie się złota, a
ryba
będzie usmażona.
Źródło:
http://smacznieikolorowo.blogspot.com/2014/05/mintaj-w-chrupiacej-panierce.html
Przepisy powiązane
Pstrąg łososiowy na szybko
Pstrąg łososiowy na szybko
Pstrąg łososiowy na szybko
Pstrąg łososiowy na szybko
Pstrąg łososiowy na szybko
Składniki powiązane (0)