Wykonanie
Nie jestem miłośniczka i znawcą kuchni tajskiej, chińskiej itp, ale zachciankom syna trzeba jakoś sprostać.Pewnego dnia oglądał program kulinarny gdzie prowadząca przygotowywała
wieprzowinę po tajsku. Pewnie niewiele w naszym daniu z " po tajsku", ale danie było przepyszne.Składniki:-
wieprzowina ok. 0,5 kg- dwie
papryki czerwona i żółta- 10
pieczarek- 3 średnie
cebulkiSos / marynata:6 łyżek
sosu sojowego2 łyżki
octu balsamicznego1 łyżeczka zwykłego
octu1 łyżka
miodudo smaku
pieprz, pikantna mielona
paprykaMięsko podsmażam na patelni z odrobiną
oliwy, aż się zarumieni. Podlewam pozostałym sosem - marynatą ( ewentualnie dolewam jeszcze pół szkl
wody). Duszę do momentu, aż dobrze zmięknie
mięsko.
Potem dodaję wszystkie warzywka,i jeszcze duszę na małym na ogniu do momentu az warzywka trochę zmiękną - ja lubię jak są trochę jeszcze chrupiące. Smacznego. Ania Qulinarna :)