Składniki:1 kg pieczarek, oczyszczonych2 cebule, pokrojone w kostkę, zeszklone na maśle6 jajek, ugotowanych na twardo1 jajko, lekko rozmącone3 łyżki bułki tartej2 łyżki kaszy manny1 łyżka posiekanej natki pietruszki1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytrynysól, pieprz,masłoWykonanie:Pieczarki ugotować.Po ostygnięciu zmielić razem z cebulą i ugotowanymi jajkami. Do masy dodać rozmoczoną bułkę, kaszę mannąjajko, przyprawy. Dokładnie mieszam.Gotową masę na pasztet przekładam do formy keksowej o wymiarach ok 28 x 10 cm wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch masy układam wiórki masła.Pasztet piekę ok 1 h w 180 st. Upieczony studzę w formię. Podaję na zimno.Smacznego. Qulinarna Ania