Wykonanie
            Z tym daniem wiąże się dość zabawna historia. W zamyśle miał być to 
makaron z 
kurczakiem w 
sosie pieczarkowo-
śmietanowym. Trzeba było kupić 
kurczaka, 
śmietanę i 
cebulę. Jednak pod samym sklepem obydwoje z moich chłopakiem kompletnie zapomnieliśmy o 
kurczaku i dopytywaliśmy się siebie nawzajem- "
śmietana i 
cebula, prawda?"Dopiero w domu, gdy już zabieraliśmy się za gotowanie padło pytanie:"A kurczak?"Nie ma to jak zapomnieć podstawowego składnika dania, prawda?Postanowiliśmy zamiast 
kurczaka dodać pokrojoną w plasterki 
kiełbasę. Nie 
powiem-wyszło smacznie :-)

Składniki:Opakowanie 
makaronu razowego3 małe pętka 
kiełbasy500 g 
pieczarekcebula200 g 
śmietany 12%sól i 
pieprzPrzygotowanie:
Makaron ugotować al dente wg. przepisu na opakowaniu.
Kiełbasę i 
pieczarki pokroić na plasterki, 
cebulę w kostkę. Na patelni podsmażyć 
kiełbasę, następnie dodać 
cebulę. Smażyć do momentu, aż 
cebula się zeszkli i przełożyć do garnka. Na tej samej patelni przysmażyć 
pieczarki do momentu całkowitego wyparowania z nich 
wody i dodać do 
cebuli i 
kiełbasy. Wszystko przyprażyć na małym ogniu przez kilka minut, często mieszając, dodać 
śmietanę i podlać kilkoma łyżkami 
wody. Przyprawić do smaku. Gotować 5 minut na małym ogniu często mieszając, do zgęstnienia sosu.Gotowy 
makaron polewać sosem i podawać.