ßßß Cookit - przepis na Sałatka z kapustą pekińską, cieciorką i tuńczykiem

Sałatka z kapustą pekińską, cieciorką i tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

Kolejna z serii sałatek. Ciecierzyca w sałatce smakuje wyśmienicie, fajnie się łączy z pozostałymi składnikami.
Składniki:
pół szklanki suchej ciecierzycy
puszka tuńczyka w wodzie
pół główki kapusty pekińskiej
3 pomidory
1 mała cebula
oliwa z oliwek
po garści szczypiorku i natki pietruszki
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ciecierzycę moczyć przez 12 h w wodzie, a następnie gotować przez pół godziny w wodzie, w której się moczyła.*. Kapustę pekińską i cebulę posiekać, dodać pokrojone na kawałki pomidory i odsączonego tuńczyka. Wsypać ciecierzycę, szczypiorek i natkę pietruszki, polać oliwą z oliwek, przyprawić i wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum godzinę, by smaki się przegryzły.
*można zastąpić ciecierzycą w puszce
Źródło:http://healthy-craving.blogspot.com/2014/03/saatka-z-kapusta-pekinska-cieciorka-i.html