Wykonanie

Dzisiaj podzielę się z
Wami bardzo fajnym pomysłem na nietypowe śniadanie tudzież kolację :)Składniki:-
kajzerki (tyle, ile porcji szykujemy)-
cebula (jak wyżej)- starty
żółty ser-
sól,
pieprz,
bazylia,
zioła prowansalskie do smaku


Przygotowanie jest bardzo proste. Jeszcze przed rozpoczęciem wszelkich działań proponuję zacząć rozgrzewać piekarnik do 200 st. C, żeby
potem nie musieć czekać ;)
Pomidora kroimy w takie grubsze plasterki,
cebulę w dość drobną kostkę,
kajzerki natomiast pozbawiamy części wierzchniej i wydrążamy.

Teraz ląduje w nich pomidorek, po plasterku na
bułkę:
Pomidorka posypujemy
przyprawami, a następnie
cebulą...

... i na to wbijamy po
jajku. Fajnie by było, żeby
żółtka pozostały w całości.

Teraz nasze buły trafiają na blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową albo papierem do pieczenia i lądują w nagrzanym piekarniku na ok. 15 minut, tj. do momentu, w którym
białko będzie już tak w miarę ścięte. Po tym czasie posypujemy je tartym
serem, uważając na paluchy (tydzień leczyłam poparzenie :D).

Gdy
ser się roztopi, wyciągamy buły z pieca i pyszne śniadanko gotowe :)Smacznego!