Nasz fotograf się przebranżowił. Co prawda tylko na chwilę, ale za to z jakim skutkiem! Założył kucharski fartuch, wziął do ręki chochlę i zrobił fantastyczny makaron z krewetkami.Pyszne danie dla smakoszy owoców morza. Podajcie go z kieliszkiem białego wina a będziecie mieć wykwintną kolację.Poniższy przepis podajemy w wersji oryginalnej spisany męską dłonią. Z fotograficzną precyzją :)Potrzebujesz:krewetki - 500 gomułki chilijskie - 500 gpieczarki - 400gbulion warzywny - około 500 mlczosnekpapryczka chillimakaron typu penne - pół paczkipomidory świeże - 2 sztukibazylia świeżaoliwa, masłosól, pieprzWykonanie:Krewetki rozmroziłem, usunąłem ogony. Omułki chilijskie zamrożone wrzuciłem do wrzącego bulionu. Następnie na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła usmażyłem posiekany czosnek z posiekaną papryczką chilli. Dorzuciłem krewetki. Do krewetek dodałem odcedzone omułki. W tym samym czasie ugotowałem makaron. Na tej samej patelni usmażyłem pieczarki, dodałem całą resztę. Zapomniałem, że jeszcze w tym samym czasie usmażyłem na oliwie 2 posiekane pomidory z dodatkiem pieprzu i bazylii. Gotowe.Efekt:Smacznego!