Wykonanie
Sezon
poziomkowy w pełni, więc tym razem
budyń śniadaniowy z czerwonym i
brązowym ryżem oraz dodatkiem pachnących poziomek :)

Składniki:
mleko (
sojowe,
ryżowe lub inne)0,5 litraugotowany
ryż czerwony i brązowy 1 szklanka
cukier waniliowy 0,5 łyżeczki
poziomki 0,5 szklanki
cukier brązowy,
miód lub
syrop z agawy 1 łyżka
skrobia ziemniaczana, kukurydziana lub
budyń waniliowy bez
cukru 2 łyżkiPrzygotowanie:
Skrobię lub
budyń rozmieszać z 0,5 szklanki zimnego
mleka. Resztę
mleka zagotować, wsypać
ryż,
cukier, następnie dodać
skrobię i mieszając doprowadzić do wrzenia. Dosypać
poziomki, zostawiając kilka do dekoracji. Przelać do miseczek, ostudzić.