ßßß Cookit - przepis na Owocowe szaszłyki z paluszkami krabowymi (surimi)

Owocowe szaszłyki z paluszkami krabowymi (surimi)

nazwa

Wykonanie

Bajecznie kolorowe szaszłyki z surimi z owocami: nektarynkami, kiwi, ananasem, mandarynkami. Szybkie do przygotowania i grillowania, a efekt znakomity :)
Składniki na około 10 szt:
paluszki krabowe (surimi)1 opakowanie 250 g
nektaryny 2 szt
kiwi 2 szt
mandarynki 3 szt
ananas 1 szt
papryka żółta lub czerwona
olej niekoniecznie
3 łyżki
przyprawa grillowa lub słodka papryka, tymianek, szczypta soli i pół łyżeczki cukru
Paluszków krabowych (które przygotowywane są z mięsa ryb z aromatem krabów) nie powinny spożywać osoby z uczuleniem na ryby i skorupiaki.
Ze względu na zawartość sztucznych dodatków: wzmacniających smak, zapach i barwników lepiej nie podawać ich małym dzieciom - dla nich lepiej przygotować wersję bez surimi lub z dodatkiem łososia.
Przygotowanie:
Paluszki krabowe pokroić na trzy części, nadziewać naprzemiennie z plastrami kiwi, nektarynek, ananasa i cząstkami mandarynek.
Wymieszać przyprawy z olejem i posmarować szaszłyki.
Piec krótko na wysokim ruszcie lub obrzeżu grilla.
Źródło:http://glodnyalergik.blogspot.com/2014/06/owocowe-szaszyki-z-paluszkami-krabowymi.html