Wykonanie
Bajecznie kolorowe szaszłyki z surimi z
owocami:
nektarynkami,
kiwi,
ananasem,
mandarynkami. Szybkie do przygotowania i grillowania, a efekt znakomity :)

Składniki na około 10 szt:paluszki
krabowe (surimi)1 opakowanie 250 gnektaryny 2 szt
kiwi 2 szt
mandarynki 3 szt
ananas 1 szt
papryka żółta lub czerwona
olej niekoniecznie3 łyżki
przyprawa grillowa lub
słodka papryka,
tymianek, szczypta
soli i pół łyżeczki
cukruPaluszków
krabowych (które przygotowywane są z
mięsa ryb z aromatem
krabów) nie powinny spożywać osoby z uczuleniem na
ryby i skorupiaki.Ze względu na zawartość sztucznych dodatków: wzmacniających smak, zapach i barwników lepiej nie podawać ich małym dzieciom - dla nich lepiej przygotować wersję bez surimi lub z dodatkiem
łososia.Przygotowanie:Paluszki
krabowe pokroić na trzy części, nadziewać naprzemiennie z plastrami
kiwi,
nektarynek,
ananasa i cząstkami
mandarynek.Wymieszać
przyprawy z
olejem i posmarować szaszłyki.Piec krótko na wysokim ruszcie lub obrzeżu grilla.
