Wykonanie
Ciasto jest wilgotne, mięciutkie, cudnie pachnie
przyprawą do piernika.

125 g
masła1 szklanka
mleka1 szklanka
cukru1
jajko2,5 szklanki
mąki pszennej1 czubata łyżeczka
sody oczyszczonej1 łyżka
miodu1 łyżeczka
przyprawy do piernika2 łyżeczki mielonego
cynamonu2 łyżki dowolnego
dżemu2 łyżki
kakaoW rondlu rozpuścić
masło, wlać
mleko, wsypać
cukier,
przyprawę do piernika,
cynamon,
kakao, dodać
miód i
dżem. Zagotować, odstawić do wystudzenia. Do wystudzonej masy wbić
jajko, dodać przesianą
mąkę z
sodą i dokładnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto wylać do wysmarowanej wąskiej blaszki i piec w 180 st około 50 minut (do suchego patyczka).