Wykonanie
Po ciężkim studenckim weekendzie, u mamy czekał na nas obiad i pyszna karpatka z kremem budyniowym. Czy jest lepsze remedium na smutki?Podniesieni na duchy i lekko wypoczęci przygotowujemy się do kolejnego pełnego wrażeń i wyzwań tygodnia. Najpierw poniedziałek i naukowa konferencja W, następnie wtorkowy koncert sygnalistów, środa i czwartek upłyną pod znakiem intensywnej nauki pierwszego tańca naszych przyjaciół, w piątek wizyta gości, a w sobotę wesele na którym jesteśmy starostami.Kiedy myślę o tym wszystkim już czuję się zmęczona. Aby na chwilę zapomnieć o wyzwaniach codzienności mieszam w kuchni szybki, lekki podwieczorek.
Jogurt,
owoce i pożywna granola dodadzą nam energii, może nie wystarczy jej by w spokoju przetrwać nadchodzące kilka dni, ale napewno przyda się gdy będziemy kibicować:).

Szybki deser z granolą(na 3 porcje)1
jogurt naturalny (400g)1 łyżka
cukru z
wanilią6 łyżek powideł lub
dżemu12 łyżek granoli
owoce świeże lub/i suszoneDo 3 szklaneczek wrzucamy po 3 łyżki granoli. Zalewamy
jogurtem wymieszanym z łyżką
cukru. Na wierzch kładziemy po 2 łyżki
dżemu lub powideł (u mnie
dżem dyniowy i
powidła śliwkowe). Wierzch ponownie posypujemy granolą i układamy na niej
owoce (u mnie
śliwki i
suszone morele).

Smacznego:)