Wykonanie
Przepis na podobne ciasta już się pojawił na moim blogu - szybkie ciasto z
brzoskwiniami, tym razem zmieniłam sposób przygotowywania ciasta. Jeżeli chcecie zrobić ciasto w tortownicy o większej średnicy polecam podwoić illość składników.

Skałdniki:- 1/2 kostki
masła lub
margaryny,- 2/3 szklanki
cukru,- szczypta
soli,- 3-4
jajka,- 10 łyżek
mąki,- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia,- 2-3
brzoskwinie.+
cukier puder do oprószenia.
Masło zmiksować z
cukrem i szczyptą
soli na puszystą masę. Dodawać po kolei
jajka.
Mąkę przesiać z
proszkiem do pieczenia, dodać
mąkę do pozostałych składników i wymieszać delikatnie do płączenia się składników,. Tortownicę o śr. 20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy, ułożyć na wierzch pokrojone
owoce (najlepiej świeże
owoce układać skórką do dołu). Piec w 180 st.C. przez ok. 40 minut. Przed podaniem można oprószyć
cukrem pudrem.

Smacznego,
Kasia ; )