Wykonanie
Makaron rurki z
kurczakiem,
pieczarkami. Danie jest pyszne, a
makaron w
trzech kolorach sparwia, że danie nie jest nudne.Składniki:
-
filet z kurczaka (ok.300g)-
kolorowy makaron rurki (ok. 200g)- 10
pieczarek- 1 średnia
cebula,-
ser żółty (ok.150g)- 2 łyżki
masła,- 2 łyżki
maggi,-
sól,
pieprz,
papryka czerwona do smaku- kilka listków
bazylii,
Makaron gotować w osolonej wodzie ok. 10min. Odcedzić.
Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni podgrzać
masło, dodać
cebulę.
Cebulę delikatnie podsmażyć.
Mięso umyć i pokroić w kostkę, dodać do
cebuli, przyparwić do smaku, wlać
maggi, posiekane listki
bazylii, a kiedy
mięso będzie już podsmażone, dodać
pieczarki i dusić pod przykryciem przez ok. 10 min. Od czasu do czasu mieszać. Na koniec dodać starty
żółty ser i podgrzać do momentu aż się rozpuści, wymieszać wszystko razem.
Makaron ułożyć na talerzu, przykryć farszem, udekorować świeżą
bazylią.
Smacznego,
Kasia ; )