ßßß
Składniki (dla 2 osób):- 1 duży ogórek,- jogurt naturalny,- sos sałatkowy do mizerii (Knorr),- bułka tarta, jajko,- sól, pieprz,- olej do smażenia.Kotlety umyć, wykroić żyły i rozbić. Na talerzach przygotować rozbełtane jajko i bułkę tartą.Mięso przyprawić do smaku z obu stron. Obtaczać w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i od razu smażyć kotlety. Najpierw na większym, a później na małym ogniu. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Można zetrzeć na tarce. Wyłożyć do miski, posolić. W drugiej miseczce przygotować jogurt naturalny, dodać sos sałatkowy. Zamieszać. A następnie tak przygotowanym sosem zalać ogórki. Podawać od razu.
+ ziemniaki (Ziemniaki obrać i umyć. Gotować w posolonej wodzie aż będą miekkie. Odcedzić.) - jeszcze się gotowały, kiedy robiłam zdjęcia.Smacznego, Kasia ; )